Appartementen De Kroon

De spectaculaire finale van het Ebbingekwartier Groningen

Wonen in het Ebbingekwartier

Indrukwekkend, knus en gezellig. Het Ebbingekwartier, direct naast het historisch centrum
van Groningen leeft en bruist. Het eerste wat opvalt in de nieuwe woonwijk is de bijzondere
architectuur. Maar ook de markante aanwezigheid van historische bouwwerken, zoals een
schoorsteen en de roodstenengebouwen (de Loods, het Regulateurshuisje
en de Machinefabriek) staan verspreidt over de nieuwe wijk. Ze benadrukken het historisch
industrieel karakter van weleer. Er is veel fietsverkeer, maar in de sfeervolle straatjes en hofjes van het Ebbingekwartier is geen auto te bekennen.

Het Ebbingekwartier ligt op de oude stadswal, op loopafstand van de binnenstad en dichtbij stadspark het Noorderplantsoen. Het Ebbingekwartier is lang bekend geweest onder de naam CiBoGa, het Circus, Boden en Gas terrein. In 1854 is op het terrein een gasfabriek gebouwd. Door de vondst van de aardgasbel onder Groningen verloor de gasfabriek zijn functie en werd rond 1962 een groot deel van de fabriek gesloopt. Lange tijd lag het terrein braak voordat het getransformeerd werd tot de levendige woonbuurt die het nu is.

Het leeft en het bruist in het Ebbingekwartier als nooit tevoren. Creativiteit en innovatie zijn hier overal zichtbaar. Dit is de stad op zijn best. De nieuwe woonbuurt is bijna gereed en mensen wonen hier naar grote tevredenheid. Een van de bijzondere kenmerken van het Ebbingekwartier is dat de buurt gebouwd is op het dak van de immense parkeergarage Boterdiep waar iedereen zijn auto kwijt kan.
Zo kan men genieten van een autoluwe en groene woonomgeving in de luwte van de binnenstad.

Als spectaculaire finale is bovenop de entree van de parkeergarage aan de Bloemsingel appartementengebouw De Kroon gerealiseerd. Dat betekent ook een laatste kans om in deze razend populaire woonwijk te komen wonen.

Deel deze pagina: