Appartementen De Kroon

De spectaculaire finale van het Ebbingekwartier Groningen

Nieuwbouw woningen in Ebbingekwartier

Het Ebbingekwartier kent een lange geschiedenis van (creatieve) bedrijvigheid en is voortdurend in beweging. Al in 1903 werd op het Ciboga-terrein een wereldtentoonstelling van nijverheid en kunst georganiseerd.

Het Ebbingekwartier ligt op de oude stadswal op loopafstand van de binnenstad en dichtbij stadspark het Noorderplantsoen. Het gebied is 4500 m2 groot en in totaal komen er circa 1200 woningen.
Het Ebbingekwartier is lang bekend geweest onder de naam CiBoGa, het Circus, Boden en Gas terrein. In 1854 is op het terrein een gasfabriek gebouwd. Door de vondst van de aardgasbel onder Groningen verloor de gasfabriek zijn functie en werd rond 1962 een groot deel van de fabriek gesloopt. Lange tijd lag het terrein braak voordat het getransformeerd werd tot de levendige woonbuurt die het nu is.

Het Ebbingekwartier leeft en het bruist als nooit tevoren. Creativiteit en innovatie zijn hier overal zichtbaar. Dit is de stad op zijn best. De wijk biedt kansen voor creatieve ondernemers en innovatieve winkeliers. Wandel door de Nieuwe Ebbingestraat en je vindt veel leuke en interessante winkels. Aan het Boterdiep en in het cultureel woon- en werkcomplex Het Paleis zijn talrijke bedrijfsruimten voor startende innovatieve en creatieve ondernemers.

De nieuwe woonbuurt is bijna gereed en mensen wonen hier naar grote tevredenheid. Ze genieten van de autoluwe en groene woonomgeving in de luwte van de binnenstad.

Deel deze pagina: