• Hotspots Arrow
  • Reistijd Arrow

Filters
Arrow

Reistijd
Arrow

Vervoer

  • Auto
  • Openbaar vervoer
  • Fietsen
  • Lopen

Maximale afstand

Ontdek Groningen in het Ebbingekwartier

Er wordt niet voor niets gezegd: “Er gaat niets boven Groningen”.

Groningen is een veelzijdige stad met een levendig en compact centrum. Naast winkelen en uitgaan staat Groningen natuurlijk bekend om haar kunst, cultuur en bezienswaardigheden.

Het Ebbingekwartier ligt aan de rand van het bruisende Groningse centrum, met alle voorzieningen op fiets- en loopafstand. Of het nu de Herestraat is met alle modewinkels of de Grote markt en de Vismarkt. Hier vindt u naast de vele winkels ook leuke restaurants, eettentjes en terrasjes waar u heerlijk kunt lunchen of een middag door kunt brengen. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag staat op de Vismarkt het plein vol met kramen met vis, vlees, brood, groente en fruit.

Boterdiep
Het Boterdiep is de verbindingsweg tussen de binnenstad en het noorden van de stad. Een drukke en gezellige winkelstraat. Hier vindt u allerlei soorten (buurt)winkels en speciaalzaken. Van de Turkse supermarkt voor eersteklas Halal vlees, de schoenmaker of dansschool. Boterdiep is veelzijdig en kleurrijk. Uiteraard kunt u ook gezellig eten op het Boterdiep. De wereldkeuken ligt aan uw voeten.

Toenemende vraag naar wonen in de binnenstad
De stad Groningen kent een grote diversiteit aan allerlei voorzieningen en culturele activiteiten. In combinatie met de historische binnenstad is het een aantrekkelijke, compacte bestemming voor winkelen, studeren, werken, ontspannen én wonen.

De behoefte aan het wonen in en rondom het centrum neemt nog steeds toe, door de historische gebouwen, de sfeer, de keuzemogelijkheden en de kwaliteit van de voorzieningen. De afgelopen twintig jaar zag Groningen het aantal bewoners van de binnenstad groeien, vooral door toename van jongeren. Maar naast jongeren zijn er ook stellen, gezinnen, senioren en anderen die zoeken naar (doorgroei)mogelijkheden om wonen en werken te combineren. Een positieve ontwikkeling voor het stadshart.

Overal gezelligheid, overal fietsers en volle terrassen. Met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar is het historische Groningen de jongste stad van Nederland. Volgens The Independent is Groningen een verborgen juweeltje.

Deel deze pagina: