Minister Ollongren op bezoek in Groningen

Minister Ollongren op bezoek in Groningen

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren was deze week voor een werkbezoek in Groningen. Onze directeur Alfred Bolks mocht haar rondleiden door het Ebbingekwartier in Groningen. Deze wijk heeft in de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Alfred kon haar meer vertellen over de stedelijke vernieuwing in deze wijk, waardoor bewoners zich opnieuw thuis voelen in hun woonomgeving.

Ollongren was in Groningen voor de ondertekening van de zogenaamde Woondeal. In deze afspraak is vastgelegd dat Het Rijk en de gemeente Groningen de komende jaren intensief samenwerken om de woningbouwproductie in de gemeente te verhogen. Al eerder berekende de gemeente dat vanwege de krapte op de woningmarkt 20.000 nieuwe woningen bijgebouwd moeten worden voor 2030. 

Naast het Ebbingekwartier werkt VanWonen ook op andere plekken in Groningen actief aan het creëren van een vernieuwde woonomgeving. Onder andere in het Oosterparkkwartier worden nieuwe woningen gebouwd en ook voor de Eemskanaalzone zijn er plannen voor het ontwikkelen van een nieuw stedelijk gebied. 

Deel deze pagina:

Het laatste nieuws van Ebbingekwartier

Swipe voor meer artikelen