Een woongemeenschap in Ebbingekwartier in Groningen

Een woongemeenschap in Ebbingekwartier in Groningen

“Ik droom van samen oud worden. Ook als je alleen bent”


Hoe kunt u het beste van uw huis een thuis maken? Door uw eigen woning zelf te ontwerpen en te ontwikkelen. Samen met gelijkgestemden die stedelijk willen wonen. En samen oud willen worden. Bij het bijzondere initiatief Ebbingehof woont u zelfstandig en leeft u gezamenlijk.

Ebbingehof is een initiatief van aspirant-bewoners voor een woongemeenschap voor 50-plussers. Op het voormalige Circus- en Bodenterrein en de Gasfabriek (CiBoGa) in Groningen is een plan in de maak voor veertig huurappartementen. Met voorzieningen als een binnentuin, een dakterras en gemeenschappelijke ruimte. Voor mensen die midden in de samenleving staan en zich actief verbinden met de wereld om hen heen. Vanuit de gedachte dat u als mens blijft ontwikkelen in ontmoeting met de ander.

Autonomie, betrokkenheid en zingeving. Dat zijn de pijlers waarop Ebbingehof wordt gebouwd. Autonomie. Omdat ieder zijn leven zelf vorm wil blijven geven, ook als het ouder worden beperkingen met zich meebrengt. Betrokkenheid omdat u elkaar helpt en steunt waar dat mogelijk is. Zingeving omdat wat u doet betekenis heeft voor uwzelf en voor de ander.

Betrokkenheid van A tot Z is een van de VanWonen-klantbeloften. En VanWonen gelooft in goede en langdurige relaties waar iedereen beter van wordt. Daarom is deze Zwolse vastgoedontwikkelaar eind 2017 met Stichting Ebbingehof een intentieovereenkomst aangegaan om met elkaar en met architect Moriko Kira de woningen te ontwikkelen. Samen zetten zij zich in om een gebouw op maat te ontwikkelen dat helemaal aansluit bij de wensen en visie van leven zoals de toekomstige bewoners voor ogen hebben. Stichting Ebbingehof wordt eigenaar van het appartementengebouw.  Meer informatie: www.ebbingehof.nl.

Deel deze pagina: