Herenhuizen - Tussenwoning

Beschrijving Herenhuizen

Herenhuizen

De herenhuizen zijn gelegen in de blokken 1, 2, 3 en 6 en bestaan uit de volgende woningen;

Blok 1 De Ketelhuizen
Bouwnummer 1-2-3-4-5-6

De strak vormgegeven herenhuizen krijgen een bijzondere gelaagdheid.
De Ketelhuizen zijn gelegen aan de Route van de Ziel. Door de aanwezigheid van contrasterende verdiepingspenanten, de opvallende dakranden en de combinatie van gevelopeningen krijgt dit woonblok een bijzondere gelaagdheid en een eigentijds design.

Deze stadswoningen hebben een woonoppervlakte van circa 132 m2. De entree bevindt zich aan de Kolendwarsstraat. Via de gang kom je in de keuken en royale woonkamer. De keuken is gesitueerd aan de straatzijde. Alle ruime woonkamers grenzen aan een stadstuin, variërend van 17 tot 27 m2, met berging. Deze woningen hebben zowel een toilet op de begane grond als op de eerste verdieping. Via een vaste trap kom je op de eerste verdieping. Hier bevinden zich drie slaapkamers en een compleet uitgeruste badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel. De tweede (zolder)verdieping kan geheel naar eigen inzicht ingedeeld worden: een multifunctionele ruimte; voor meer slaapkamers; een tweede badkamer of zelfs extra hobby/studeerruimte. Alle Ketelhuizen hebben een tuin met berging.

Blok 2
Unieke woningen met ruimte voor een creatieve woonindeling.
De vormgeving en detaillering zijn bewust minimaal gehouden, waardoor het juist heel stoer overkomt.

De Werkkamer
bouwnummer 7

De vormgeving en detaillering zijn bewust minimaal gehouden, waardoor het juist heel stoer overkomt.
Hier is er maar één van. Wil je echt iets bijzonders en niet standaard? Dan is dit speciaal voor jou. De woonoppervlakte is circa 106 m2. Via de entree aan de Kolendwarsstraat kom je in de hal met ruime werkkamer, toilet en berging. Op de eerste verdieping zijn de keuken en de riante woonkamer gesitueerd. Met een vaste trap kom je op de tweede verdieping. De master bedroom is groot en heeft net als de woning een bijzonder speelse vorm. Op deze verdieping is nog een tweede slaapkamer. De compleet uitgevoerde badkamer heeft een douche en tweede toilet. Ook is er nog een berging of opslagruimte. Deze woning heeft een vaste trap naar de bijzonder vormgegeven ‘Tiny-house-opbouw,’ die uitkomt op het ruime dakterras van circa 30 m2.. Woningtype De Werkkamer biedt volop creatieve mogelijkheden om het in te richten als fijne werkplek aan huis.

De Werkgebouwen
bouwnummer 8-9-10

Deze woningen op de hoek van de Haverkampsdrift/Kolendwarststraat zijn vormgegeven als een industrieel fabriekspand met verticale sleuven in het metselwerk, gecombineerd met gevelopeningen. De ‘Tiny-house-opbouw’ op het dak geven toegang tot het dakterras.

De Werkgebouwen hebben een creatief en ruimtelijke indeling van totaal 134 m2. Dat begint al direct bij binnenkomst. De gang geeft toegang tot de ruime werkkamer of atelier van ruim 16 m2. Hier bevindt zich ook het toilet en de berging. De eerste verdieping is volledig bestemd voor wonen en koken. De royale woonkamer en keuken met diverse indelingsmogelijkheden staan garant voor maximale ontspanning en vele gezellige momenten. Op de tweede verdieping een ruime lange master bedroom en een tweede slaapkamer. Uiteraard ontbreekt een ruime luxe badkamer met douche en toilet niet. Via de vaste trap loop je een verdieping hoger naar de bijzonder vormgegeven ‘Tiny-house-opbouw’ en kom je op het ruime dakterras van circa 25 m2. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en kun je ieder moment van de dag onthaasten, relaxen en vooral genieten.
Bijzonder: bij bouwnummer 10 bevindt de entree zich aan de zijkant van de woning.


Blok 3: De Loodsen
bouwnummer 11-12-13-14-15-16

De Loodsen krijgen een doorlopende gevel van zadeldaken
Bij het ontwerp van De Loodsen (Haverkampsdrift) is uitgegaan van industriële werkgebouwen die symmetrisch van opzet zijn. Samen vormen zij een doorlopende gevel met zadeldaken. In de onderbouw bevinden zich vensters gecombineerd met houten panelen. De bovenbouw is vormgegeven met verticale (terugliggend) metselwerk sleuven. De verticale kozijnen dragen bij aan het industriële karakter.

Moderne eengezinswoningen over drie verdiepingen en een woonoppervlakte van circa 132 m2. Via de entree kom je in de gang met toilet. Op de begane grond bevindt zich de vrij indeelbare keuken en een fantastisch woonkamer. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot de ruime stadstuinen, variërend van 26 tot 43 m2. In de tuin bevindt zich tevens de berging. De vaste trap naar boven leidt naar drie ruime slaapkamers en een compleet uitgeruste badkamer met ligbad, douche en tweede toilet. Nog een verdieping hoger kom je op de vrij indeelbare zolderverdieping met een zogenaamd lessenaars dak. Hier kun je al je creativiteit kwijt om de ruimte naar eigen inzicht in te delen en maximaal te benutten.


Blok 6: Directeursvilla’s
bouwnummer 27-28-29
Statige vrijstaande Directeursvilla’s met een industrieel verleden.
In het gevelontwerp van de drie Directeurvilla’s, met een lichtgrijze mix van bakstenen, zijn oude elementen gecombineerd met een nieuwe laag van gevelopeningen. Het gebouw aan de Haverkampsdrift heeft een symmetrische driedeling en krijgt een alzijdige gevel met een compositie van vensters.

Moderne eengezinswoningen met een robuust karakter en fraaie details met een subtiele link naar het industriële verleden. De Directeursvilla’s hebben een royale woonoppervlakte van circa 132 m2. Op de begane grond bevinden zich de entree, toilet, woonkamer en fraaie leef keuken met diverse indelingsmogelijkheden. De woonkamer grenst aan de tuin van circa 27 m2. Hier bevindt zich ook de berging. Op de eerste verdieping drie ruime slaapkamers, een compleet uitgevoerde badkamer met ligbad, douche en tweede toilet. Met de vaste trap kom je op de tweede (zolder)verdieping die volledig naar eigen inzicht is in te delen.

Bijzonder: Bouwnummer 28 heeft als enige woning een extra zolderverdieping, te bereiken met een vlizotrap.
Deel deze pagina:

Kavelkaart Ebbingekwartier - Herenhuizen

X
Zoekopdracht >>

Aanbod

Woningsoort

Woningsoort

Kamers

Kamers

Prijs

Prijs

Kavelgrootte

Kavelgrootte

Woonoppervlak

Woonoppervlak

Kavelkaart

Prijslijst

Swipe voor alle kolommen
Alle woningen zijn verkocht.

Ander aanbod van Ebbingekwartier bekijken

Bekijk het volledige aanbod